Friday, May 25, 2018
image image image image image image image image image image
Купа Златица 2015 Купа Златица 2015 - Правила ,програма и онлайн регистрация
Регистрация
Купа Златица 2013 БЕЗПЛАТНО УЧАСТИЕ!!!  
Open DH Mountain Hill 2012 Троян 1 - 3 юни В периода от първи до трети юни, за втора поредна година се проведе състезание по спускане над Троян. Клубът ни бе представен от двете най-млади надежди при твърдаците: Дилян Ненов и Ивайло Богданов. Ето какво казаха те:
Shambhala open cup 2012 Преди два дни завърши най-тежкото, най-голямото, най-международното, най- нововелосипедното, най-прашното и най-стръмното състезание в България. Да, говоря за Shambhala open cup 2012 в Сопот!
Боровец Winter Bike Duel 17.03.2012 Боровец Winter Bike Duel 17.03.2012 Боровец - лъскав курорт, където хората ходят да покарат ски и борд. Курорт, където хиляди чужденци идват със семействата си за да си починат. Място, където обядваш на масичка пред ресторанта и до теб текат реки от конски изпражнения, придружени с ароматната си миризма. Мммм бон апети!...
Равносметка 2011 Сезон 2011г. за клуба за екстремни спортове „Свободно измерение”, в частност планинско колоездене, може да се счита за достатъчно успешен. Като цяло всичко тръгна нагоре, но единствено две тежки контузии промениха картината.
Камен дел 09.12.2011 Вечерта след осми декември. Аз съм на компютъра, готов за размазваща игра на Battlefield® 2. Изведнъж телефона звъни: "Ало, адаш? Искаш ли една разходка по Витоша?" "Ъъъ... Добре адаш."
Купа Златица 07-09.10.2011 Приключи едно дълго чакано състезание. Въпреки редица трудности клуб "Свободно измерение" успя да организира за втори пореден път "Купа Златица".
Кадри от трасето на "Купа Златица '11" Това е клип, показващ трасето, на предстоящото състезание "Купа Златица '11". Видеото е заснето от Лукан Червенков. Връзка към клипа.
Дългият път от Ком до Емине. Интервю със Стефан Рутев затова как с колегата си Стамен Василев изминаха този коварен маршрут. Е, вече всичко е факт. Разкажи как започна всичко. Лесно ли се решихте? - Почти всеки който е чувал за маршрута Ком – Емине и има сравнително реална представа за това колко дълъг е всъщност,

Сопот 06-08.05.2011

User Rating: / 2
PoorBest 

Най-тежкото състезание за клуб "Свободно измерение"!

Всички сме гледали филми със сегменти от световната купа и световното първенство. Всички сме виждали, че времето не винаги е хубаво и състезателите са подложени на всякакви изпитания, различни от напрежението на трасето... Е, пролетното събитие в Сопот тази година ни показа и тъмната страна на спускането.

Променливото време през първите два дни не бе пречка за участниците. Не може да кажем същото и за състезателният ден. Постоянното росене (което си прерастваше в стабилен дъжд доста често), ледено студеното сопотско време и присъствието на личности от филмовете нажежаваха състезателите и бе наистина трудно да ги видим концентрирани. Тази година резултатите от квалификациите отново възбудиха спорове и коментари, което бе за капак на цялото тегло, носено от участниците.

Клуб "Свободно измерение" показа и тази година, че се радва изключително много на едни талантливи състезатели, които не се предават пред нищо! Участие в надпреварата взеха : Ани Томева, Иван Серафимов, Лукан Червенков, Владимир Касерес, Йордан Шопов, Цветомир Хаинов, Красимир Найденов, Ивайло Богданов и Николай Червенков. Едни сплотени хора, които дават всичко от себе си на трасето. Хора, които знаят как да се забавляват на две колела, въпреки състезателните токове. Двама от тях са в топ 5 от българските представители - Иван и Лукан!!!

Промяната на трасето в последният момент не позволи на състезателите да се отпуснат и не се размина без инциденти. За жалост тази година травми сполетяха и Данчо и Николайчо. Данчо имаше голям шанс да даде хубаво време на състезателното си спускане, но малко след старта претърпя падане и се появиха болки в десният крак и дясното рамо. Ани сподели, че в следствие на падане е цялата в болки и въобще не се чувства комфортно. При Николайчо пък... там нещата са дебели. Много дебели. На квалификацията падна много сериозно и се наложи да го свалят с МПС от планинската спасителна служба. Едната му ръка е много сериозно счупена и ще претърпи операция. Бързо бе откаран от родителите си в болница. Дано се възтанови скоро и да показва пак на какво е способен!

Най-бурната агитка на света!!! Къде сте?

По-горното се отнася за агитката на "Свободно измерение". Хората, които взривяваха местността с подкрепата и щастието си, че са там! Това са хората, които надвикваха викачите по трасето! Хората, които винаги са там и подкрепят своите деца, половинки или просто приятели! Най-шумната от шумните, най-веселата от веселите и най-лоялната към този спорт в България!

Тази година се очертават много състезания в родината и всички се надяваме да имаме възможността да участваме. Въпреки това всички си знаем Сопот като белега на спускането у нас. Сопот взима жертви, но оставя гръмотевични спомени, които ехтят за цял живот!

Пожелавам скорошно оздравяване на пострадалите! Николайчо, ще те видим скоро, чукча такъв!!!

Снимки и времената по-късно!

Frontpage

Footer

Copyright © 2018 Свободно Измерение. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.