Friday, May 25, 2018
image image image image image image image image image image
Купа Златица 2015 Купа Златица 2015 - Правила ,програма и онлайн регистрация
Регистрация
Купа Златица 2013 БЕЗПЛАТНО УЧАСТИЕ!!!  
Open DH Mountain Hill 2012 Троян 1 - 3 юни В периода от първи до трети юни, за втора поредна година се проведе състезание по спускане над Троян. Клубът ни бе представен от двете най-млади надежди при твърдаците: Дилян Ненов и Ивайло Богданов. Ето какво казаха те:
Shambhala open cup 2012 Преди два дни завърши най-тежкото, най-голямото, най-международното, най- нововелосипедното, най-прашното и най-стръмното състезание в България. Да, говоря за Shambhala open cup 2012 в Сопот!
Боровец Winter Bike Duel 17.03.2012 Боровец Winter Bike Duel 17.03.2012 Боровец - лъскав курорт, където хората ходят да покарат ски и борд. Курорт, където хиляди чужденци идват със семействата си за да си починат. Място, където обядваш на масичка пред ресторанта и до теб текат реки от конски изпражнения, придружени с ароматната си миризма. Мммм бон апети!...
Равносметка 2011 Сезон 2011г. за клуба за екстремни спортове „Свободно измерение”, в частност планинско колоездене, може да се счита за достатъчно успешен. Като цяло всичко тръгна нагоре, но единствено две тежки контузии промениха картината.
Камен дел 09.12.2011 Вечерта след осми декември. Аз съм на компютъра, готов за размазваща игра на Battlefield® 2. Изведнъж телефона звъни: "Ало, адаш? Искаш ли една разходка по Витоша?" "Ъъъ... Добре адаш."
Купа Златица 07-09.10.2011 Приключи едно дълго чакано състезание. Въпреки редица трудности клуб "Свободно измерение" успя да организира за втори пореден път "Купа Златица".
Кадри от трасето на "Купа Златица '11" Това е клип, показващ трасето, на предстоящото състезание "Купа Златица '11". Видеото е заснето от Лукан Червенков. Връзка към клипа.
Дългият път от Ком до Емине. Интервю със Стефан Рутев затова как с колегата си Стамен Василев изминаха този коварен маршрут. Е, вече всичко е факт. Разкажи как започна всичко. Лесно ли се решихте? - Почти всеки който е чувал за маршрута Ком – Емине и има сравнително реална представа за това колко дълъг е всъщност,

Боровец Winter Bike Duel 17.03.2012

User Rating: / 3
PoorBest 

Боровец Winter Bike Duel 17.03.2012

Боровец - лъскав курорт, където хората ходят да покарат ски и борд. Курорт, където хиляди чужденци идват със семействата си за да си починат. Място, където обядваш на масичка пред ресторанта и до теб текат реки от конски изпражнения, придружени с ароматната си миризма. Мммм бон апети!...

... Тази пролет Боровец събра голяма част от любителите на планинското колоездене. Факт бе първото състезание за календарната година и второто провело се на снежна настилка в историята на родното колоездене. На обяд температурата в курорта беше 20 градуса и много от участниците се бяха изпотили далеч преди първото си спускане. Липсата на атмосфера и куцото озвучение някак си успяха да заглушат идеята за екстремно състезание. Малко по-нагоре по трасето обаче гледката възбуждаше хубави коментари. Все пак имаше надежда! Много добре оформен терен за съревнованието. Дълги виражи, технични бабуни и резки завои. Наистина зрелищна картинка. А щом започнаха и да се спускат колоездачите всичко вече беше наяве - наистина голяма лудница. Разбира се всичко си има минуси. В случая това бе снега. Постоянно се образуваха коловози и ставаше все по-трудно и трудно да запазиш равновесие, та камо ли да скачаш скоковете. Момчетата със ските отъпкваха постоянно, но колкото и да се стараят, не може да създадат идеалните условия за каране. Привечер започна да захладнява и това се отрази още по-зле на участниците. Някои чакаха на старта повече от час за да се спуснат... А в последствие част от състезателите трябваше да се спускат с други номера (така и не стана ясно защо).

Клуб "Свободно измерение" също присъства на събитието и отново показа, че колоезденето е гореща страст. Участие взеха Ани Томева, Ивайло Богданов, Лукан Червенков, Стоян Зяпков и Цанко Захариев.

Всички се опитваха да не падат, но понякога това не е най-лесното нещо на света. Хората даващи старт на състезателите нямаха много добър контакт помежду си, а бяха само на метър един от друг. Лукан беше един от първите горе и чакаше да му кажат номера за да се спусне. Момчето му казваше да се приготви, а момичето до него му викаше, че е минал редът му??? Лукето падна изключително неприятно на метри преди финала и така загуби гонката въпреки преднината си. Тони скокна малко след старта и във въздуха се извъртя задницата и така се приземи, че му бяха около 5 секунди да се върне в играта, която не успя да спечели битката, въпреки изключителното си представяне. Иво също нямаше късмета, който всички се надявахме да ни сполети. Цанко от своя страна бе единственият човек, който се радваше на трасето изключително много. Радваше се да спуска, сякаш пусното дворно куче в планината. Ани обаче направи това състезание празник за клуба! Тя завърши трета, въпреки човка малко преди финала и ни зарадва с пореден медал в своята колекция. Въпреки, че не беше със своето колело тя показа, че това е само малка формалност и подиумът (който беше в канавката на съседната ски писта, а не под краката на финалистите) е всичко, за което "Свободно измерение" са там.

В заключение бих казал, че това бе страхотна идея за състезание, но реализацията беше под всякаква критика. Малко преди средата на трасето вече нищо не се чуваше от говорителите. Да не говорим на старта, че много от хората и не знаеха, че има озвучение. Човека с борда, който караше по някои състезатели и от време на време блъскаше хора от публиката... Просто не му е там мястото на този субект, сещате се.

Спускане, викане и тичане. Емоции безкрай и много смях от страна на публиката... Аз и Цанко го направихме, защото нямаше хора да внесат атмосфера в този рискован ден за всеки участник. Вземете си забележка.

Ето класиранията:

Жени:

1. Илинда Eвтимова - Drag

2. Ева Димитрова - Чета ++

3. Ани Томева - Свободно измерение - Златица

Юноши:

1. Иван Гиргинов

2. Мартин Бочуков

3. Бранислав Гервазиев - TrueRiders

Мъже:

1. Стивиан Гатев - Kona

2. Вeнцислав Луканов - TrueRiders

3. Ивайло Милев

Поздрави на БТВ за 5-те объркани имена на финалисти и изпуснатият плюс на четата! Поздрави и за поправката, която направиха без да се извинят!

Frontpage

Footer

Copyright © 2018 Свободно Измерение. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.